# TENEROUS MEDICALE MEDICALE

#### 香港急症科醫學院

#### HONG KONG COLLEGE OF EMERGENCY MEDICINE

Room 809, HKAM Jockey Club Building, 99 Wong Chuk Hang Road, Hong Kong 香港黃竹坑道99號香港醫學專科學院賽馬會大樓809室

## **Geriatric Emergency Medicine Workshop 2023**

Organized by Geriatric Emergency Medicine Subcommittee of Hong Kong College of Emergency Medicine

Date: 10<sup>th</sup> November, 2023 (Friday)

Time: 0900hrs - 1700hrs (Registration starts at 0830hrs)

**Venue: 1/F, HKEC Training Centre for Healthcare Management &** 

Clinical Technology, Block B, PYNEH, Chai Wan, HK

**Lecture: Multi-Purpose Room** 

**Small Group Discussion: Seminar Rooms 5, 6 & 8** 

**Mode: Face to face** 

**Target Participant: A&E Doctors & Nurses** 

Class size: 30

**Couse fee: \$2000 (EM trainees/ fellows)** 

\$1000 (Nurses)

**CME/ CNE: Pending** 

Registration Deadline: 13th October, 2023

For successful enrolment, a confirmation email will be sent to participant 4 weeks before the Workshop.

**QR code for online registration:** 



# Program Rundown

## AM session

Time	Event	Speaker		
09:00- 09:30	Opening	Dr Patrick LEUNG		
(30 minutes)	Introduction to GEM & Development of GEM services in HK	(Chairman of GEM Subcommittee, HKCEM)		
09:30- 10:10	Frailty and Atypical presentations	Dr Tony Chan		
(40 minutes)	of the elderly	(Consultant		
		geriatrician, TMH)		
Break (15 minutes)				
10:25- 11:05	Dementia and Depression	Dr Tang Hoi Yin,		
(40 minutes)		AC, KCH (KCH psycho-		
		geriatric team)		
11:05- 11:55	Small group discussion	GEM Subcommittee		
(50 minutes)		instructors		
11:55- 12:00	Q & A			
(5 minutes)				
Lunch				

## PM session

12:45- 13:00	Registration/Join in			
13:00- 14:00	Topic discussion : Falls	GEM doctor (Dr Ivan Lai, AC,		
(60 minutes)		PMH A&E)		
		Occupational therapist		
		(Ms. Cindy Tsang, SOT, QEH)		
		Physiotherapist		
		(Ms. Rachel Mok, PT I, PMH)		
		(~ 20mintes for each		
		speaker)		
Break (10 minutes)				
14:10- 14:40	Cognitive and functional assessment	Ms. Cindy Tsang		
(30 minutes)	at A&E setting: Tips and tricks	(SOT, QEH)		

14:40-15:30 (50 minutes)	Small group discussion	GEM subcommittee instructors		
Break (15 minutes)				
15:45- 16:15 (30 minutes)	Transitional care for the elderly in Hong Kong	Dr Sha Kwok Yiu (Consultant geriatrician, UCH)		
16:15- 16:45 (30 minutes)	Assessment tools and use of Focused Geriatric Assessment in Hong Kong	Ms. Hui Tin Man, Chloe (APN ,NTLH A&E)		
16:45- 16:50 (5 minutes)	Q & A			
16:50- 17:00 (10 minutes)	Closing and evaluation			

Enquiry: Joanne LAU

ioanne@hkcem.org.hk

